Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2009 11:55 - Мениджмънт БГ
Автор: carol Категория: Лични дневници   
Прочетен: 637 Коментари: 1 Гласове:
0



Нека поговорим за мениджърите в България.....какви хора стоят начело на водещите компании ? Какво образование имат ? Какви методи използват ? Въпреки краткия ми опит като трудовашка единица по родните места оставам с впечатлението, че въпреки всички усилия на стопанските организации да бъдат модерни, добре структурирани и управлявани това не се случва ! Причините са комплексни, като основна бих посочил лошата кординация между различните отдели и малкото средства отделяни за инвестиция в персонала, за работно облекло и др. Повечето от вас, които четат тази статия може би не биха си направили труда да отворят някои учебник - по управление на кадри, качество и др. Всички съвремени тенденции (използвани от преди 20-30 г. по света) отсъстват от родната икономика. Също така в подобни полезни четива ще видите, че именно човешкия фактор и сигурността на служителите са най-важни. На скоро започнах работа в голямо дружество, с претенции да бъде най-доборото за своята област в страната. Получих 15 мин. устно обучение от колегите си, както и бележка на която трябваше да се подпиша многократно, че съм получил работно облекло и обувки, които осигуряват сигурността ми по време на работа. Обувки няма, облеклото ми е с 4 номера по-голямо.... :)) Само след дни ми се наложи да изкарам допълнителен курс, за които ми бяха удържани 80 лв от заплатата... въпросния курс ти дава право на управление на доста сложни и опасни машини... на теста предварително ни бяха продиктувани правилните отговори, качихме се по веднъж на въпросните машини и.....всички го издържахме успешно разбира се. Странно какво ли би станало, ако някои от нас причини авария с огромен брой жертви (въпросните машини обслужват Вас - потребителите! )  За сметка на това с учудване установих, че в компанията се наливат хиляди левове за охраната на персонала - работим под зорка стража, проверяват ни преди и след всяка смяна, както и след всяка извършена операция с поверените ни машини, зад всеки ъгъл дебнат камери.... служителите се чувстват постояно следени и проверявани като престъпници.... Тоест наливат се пари за сигурност, а такава всъщност няма....защото и ние самите не знаем какво точно вършим. Смешно нали ? Може би мениджърите на тези дружества ще си направят труда да прогледнат най-накрая простата истина - ЧОВЕШКИЯТ ФАКТОР В СТОПАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ Е НАЙ-ВАЖЕН ! 


Дори и само 1 управленец да прочете това и да го осъзнае, да промени начина си на мислене и отношение, то моят труд в личният ми блог е бил повече от пълноценен ! Успех на тези компании, които вече са започнали да се преструктурират !


Тагове:   Мениджмънт,   мениджър,


Гласувай:
0



1. tsveta - Здравейте,
09.06.2009 12:17
Беше ми интересно (чисто професионално) да прочета Вашето мнение.
Още в началните редове сте извели основното, а именно:
"въпреки всички усилия на стопанските организации да бъдат модерни, добре структурирани и управлявани това не се случва ! Причините са комплексни, като основна бих посочил лошата кординация между различните отдели и малкото средства отделяни за инвестиция в персонала, за работно облекло и др."

На Вашия въпрос "Какви методи използват ?" от моите лични наблюдения ще Ви отговоря така: методът на "пръчката и моркова", а когато го съчетаят с принципа "за кучета и котки може, за прасета не може", демотивацията за работа на персонала в една организация е пълна.

Пожелавам Ви да откриете компания, която със своите организация и принципи на работа и отношение към персонала, да Ви завладее да работите с удовлетворение.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: carol
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14172
Постинги: 5
Коментари: 1
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930